Meer dan 30.000 lopers trokken vandaag naar Antwerpen voor de Antwerp Ten Miles of Marathon. In het grootste loopevenement van België, de Ten Miles, ging de winst naar Mohamed Berok en Veerle Van Linden. Voor Van Linden was het de vierde zege op rij in Antwerpen. Nick Van Peborgh slaagde niet in zijn opzet om voor de vijfde keer op rij te winnen.

Op Veerle Van Linden stond geen maat bij de vrouwen. Ze finishte in 56’37 en had zo bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee, Eva Galle. Die kwam tot 58’29. Van Linden gaf bij Gazet Van Antwerpen aan erg tevreden te zijn: “Het is de vierde keer op rij dat ik hier win. Vooraf heb ik wat gesukkeld. Daarom loop ik nu anderhalve minuut trager dan vorig jaar, maar vorig jaar was ik echt wel heel goed. Pas gisteren hoorde ik dat Sofie Goos niet zou deelnemen. Misschien was het maar goed ook dat er dit jaar niet zo’n sterke tegenstand was voor mij.” Bij de mannen gingen Mauritaniër Mohamed Berok en titelverdediger Nick Van Peborgh samen naar de meet, en daar bleek Berok nog het meeste overschot te hebben. Zijn tijd kennen we nog niet precies, maar een ontgoochelde Van Peborgh kwam vlak na hem in 47’44 binnen. Marokkan Ramdan Snoussi was derde, Valentin Poncelet vierde en Mats Lunders vijfde.

Er liepen ook verschillende bekende Vlamingen en bekende sporters mee. Met zijn 1u01’53 was Sven Nys ongetwijfeld een van de sterksten onder hen.

Eerder op de dag werd al de marathon afgewerkt. Winnares bij de dames werd Britse Hazel Behagg in 2u55’58. Bij de mannen ging de winst naar Keniaan Felix Kirwa in 2u15’55.

Uit de marathon in het Nederlandse Enschede kwam vandaag nog een opmerkelijk verhaal: de snelste vrouw, de Keniaanse Sarah Jebet, bleef er met haar 2u27’59 namelijk alle mannen voor. Winnaar bij de mannen werd met 2u28’13 onze landgenoot Kjell De Hondt, die eigenlijk als haas voor de beste dames fungeerde.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.