Ruik jij het ook al? Het weekend is in aantocht! En dat betekent dat overmorgen al de IFAM Indoor op de planning staat. Op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 2 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met hoogspringer Bram Ghuys. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn winterseizoen is ideaal begonnen met twee keer een persoonlijk record op 2 wedstrijden, en meteen hoger als vorige zomer ook. Vorige week ben ik een week gaan trainen in het Duitse Leverkusen om te werken aan de laatste puntjes. Ik heb verder geen last van kleine kwaaltjes. De winter verloopt dus zeer vlot.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is de enige indoor wedstrijd in België waar ik me kan meten met buitenlandse springers van hetzelfde of een hoger niveau. Daarom dat ik ook mijn 2 eerste wedstrijden in Duitsland heb afgewerkt, waar ik telkens in een goed deelnemersveld terecht kwam. Ook op de IFAM staat er een heel mooi deelnemersveld klaar, wat altijd interessant is voor een goede wedstrijd.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Kijkend naar het deelnemersveld zijn we met maar liefst 7 springers die de 2m20 al geklaard hebben, dus zal het een boeiende strijd worden waarin we hopelijk elkaar omhoog zullen stuwen. Veel van de springers ken ik ook persoonlijk, en dat maakt het altijd leuker om te springen. Voor mezelf zou ik mijn goede lijn van deze winter willen doortrekken en als ik de aanpassing van vorige week in Leverkusen goed kan uitvoeren, ga ik zeker voor de EK-limiet van 2m26.”

Welke wedstrijden staan er na de IFAM nog op jouw winterprogramma?

“Na de IFAM staat alleen het BK AC nog op de planning. Deze winter was sowieso een voorbereiding op het outdoorseizoen, want de WKi-limiet van 2m33 is nog wat te hoog gegrepen.”

Wie jou deze winter nog aan het werk wil zien komt dus al beter meteen naar de IFAM. Waar liggen jouw doelen voor deze zomer?

“Naar de zomer werk ik zeker en vast naar het EK in Amsterdam toe, en blijven de Spelen van Rio ook wel in het achterhoofd circuleren. Het hoofddoel is om in Amsterdam goed te pieken en daar is dan alles mogelijk.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina