Ruik jij het ook al? Het weekend is in aantocht! En dat betekent dat overmorgen al de IFAM Indoor op de planning staat. Op zaterdag 13 februari verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 2 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met polsstokspringer Ben Broeders. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Mijn voorbereiding was eigenlijk heel goed: geen pijntjes of problemen, behalve soms kramp in de kuiten. Niet veel te klagen dus. Nu met de indoorzaal in Leuven zijn we veel makkelijker naar langere aanloop kunnen gaan zonder naar Gent te moeten rijden. Ideaal dus.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM? 

“Mijn keuze voor de ifam is vrij vanzelfsprekend denk ik. Een internationale wedstrijd in België waar tegenstand is. Een super wedstrijd denk ik!

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

Ben Broeders - Foto: Tomas Sisk
Ben Broeders – Foto: Tomas Sisk

“Mijn doel deze winter is toch wel richting de EK-limiet (5m55) te springen, al dan niet erover. Mijn trainingen gaan eigenlijk heel goed. Ik moet nog juist een paar zaken kunnen overzetten naar lange aanloop die lukken op korte aanloop, en dan ga ik nog wel een sprongetje in hoogte maken!”

Waar werk je naartoe in 2016?

“Het doel is het EK in Amsterdam en daarna hoop ik aan leuke wedstrijden te kunnen meedoen.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina