De IFAM Indoor komt stilaan dichterbij. Komend weekend, op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 4 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met kogelstoter Ilya Defrère. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Over mijn winterseizoen ben ik tot dusver best wel tevreden. Door de blokperiode en de examens heb ik relatief weinig kunnen trainen waardoor ik altijd zonder verwachtingen naar mijn wedstrijden vertrok. Op de wedstrijden zelf heb ik dan wel altijd zowel mijzelf als mijn trainer verrast door toch onverwacht sterke prestaties neer te zetten.”

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Vorig jaar nam ik ook al deel aan de IFAM Indoor en ik vond dit een hele leuke wedstrijd met veel sfeer, volledig anders dan de andere wedstrijden door het jaar heen. Ook het opnemen tegen buitenlandse werpers, die nog enkele stappen verder staan in hun ontwikkeling dan mezelf, maakt van de IFAM Indoor een wedstrijd om naar uit te kijken.”

 Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik zou op de IFAM graag mijn record scherper stellen en over de grens van de 16 meter gooien. Vorig weekend op het Vlaams kampioenschap kwam ik al tot 15m83 met de kogel van 7,26 kg, waardoor ik mijn eigen Belgisch record verbeterde. Op de IFAM wil ik echter nog een stuk beter doen en het record dus opnieuw een stukje aandikken.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter? Naar waar werk je deze zomer toe?

“Ik zal ook nog een aantal keer met de kogel van 6 kg werpen, en daar moet 18 meter mogelijk zijn. Mijn droom voor het zomerseizoen is om eindelijk eens een internationaal kampioenschap mee te maken, en deze zomer zou dat met het WK junioren weleens kunnen lukken. Ik ga volledig voor de gevraagde 18m68, maar aangezien dit best wel ver is en ik nu eenmaal niet zo goed ben in op het juiste moment limieten gooien, heb ik dit seizoen de lat voor mezelf hoog gelegd.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina