Yelena Isinbayeva moet het indoorseizoen aan zich voorbij laten gaan. De Russische polstokspringster heeft last van een scheurtje in de kuit. Dat meldde haar coach Yevgeny Trofimov maandag. Isinbayeva ging pas nog maar haar comeback maken.

Foto: André Zehetbauer
Foto: André Zehetbauer

“Yelena heeft medische onderzoeken ondergaan om te bevestigen wat we al vermoed hadden”, aldus haar coach. “Yelena heeft een scheurtje in de soleus spier, de platte kuitspier.” Momenteel zit Isinbayeva dan ook in het gips. “Het is duidelijk dat ze het ganse indoorseizoen aan haar zal voorbij laten gaan, maar we maken ons verder zorgen. Yelena had al eens een vergelijkbare blessure en werd in de zomer alsnog wereldkampioene.”

Comeback in mineur

Het was pas afgelopen weekend dat Isinbayeva haar comeback zou maken na ruim twee jaar afwezigheid, waarin ze ondermeer het leven gaf aan haar dochtertje Eva. Pas afgelopen zomer maakte de Russische wereldrecordhoudster bekend dat ze alsnog zich zou opladen voor de Spelen in Rio. Begin 2016 was haar comeback in zaal gepland, maar die kuitblessure strooide dus roet in het eten.