Usain Bolt heeft bevestigd dat hij zal deelnemen aan de Diamond League meeting in Londen eind juli. Het Jamaicaanse sprintfenomeen zal zich in het Olympisch stadion een laatste keer testen vooraleer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden gehouden.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli, dan is het opnieuw de beurt voor de Diamond League meeting in de Britse hoofdstad. De organisatie kon gisteren alvast uitpakken met een zéér grote naam: Usain Bolt. De 29-jarige Jamaicaan, die alle wedstrijden in aanloop naar Rio zorgvuldig uitkiest, maakt van de DL-meeting in Londen een generale repetitie. Op 5 augustus is het immers zover: dan gaan de Olympische Spelen officieel van start. Of Usain Bolt overigens na die Spelen nog eens zijn kunnen zal tonen op de Memorial Van Damme, die volgend jaar op 9 september doorgaat, is nog niet bekend.