Niet alleen in Mol werd er gisteren duchtig gecrosst, ook in Bonheiden, aan de andere kant van de provincie Antwerpen, viel er heel wat te beleven. In het domein Berentrode verzamelden heel wat sterke atleten voor de jaarlijkse veldloop.

Sigrid Vanden Bempt - Foto: Jasper Jacobs
Sigrid Vanden Bempt – Foto: Jasper Jacobs

Net als voorgaande jaren kon de organisatie opnieuw rekenen op heel wat gevestigde waarden. Bij de vrouwen verscheen Sigrid Vanden Bempt op het appel. Dat de inmiddels 34-jarige DCLA-atlete nog altijd in goede doen is, bewees ze gisteren andermaal door de zege naar zich toe te trekken. Na 4.050m en 13’54 mocht ze de armen in de lucht gooien. Renée Eykens (14’16) werd knap tweede en slaagde er zo in marathonloopster Els Rens (14’27) nog voor te blijven, die het podium vervolledigde.

Op de lange cross bij de heren, goed voor 8.850m, kon men eveneens spreken van een puik deelnemersveld. Nick Van Peborgh controleerde van bij de start echter de wedstrijd en had na 25’49 ruim de tijd om te vieren. Michael Somers, die net als Van Peborgh het snelle parcours in Bonheiden verkoos boven het zware zand van Mol, maakte eveneens een zeer goede beurt. Somers (26’22) werd op respectabele afstand tweede, Pieter Verschoren (26’41) mocht als derde mee op het podium. Marathonloper Lander Van Droogenbroeck, die in de voormiddag nog een training van 15km afwerkte, eindigde even later als vierde (26’57), de vijfde plek was voor de voormalige atleet van Bonheiden, maar nu uitkomend voor DCLA, Stijn Baeten (27’05).

De volledige uitslagen van de cross in Bonheiden vindt u hier.