Een open wedstrijd met vele favorieten, dat waren de verwachtingen voor de korte cross in Mol. Met de jonge broertjes Kersten, net als de even oude Simon Debognies, zouden we wel eens de jeugd aan het vieren kunnen zien. Echter een Wesley De Kerpel en Abdellah Dacha zullen zich een overwinning nooit laten ontschieten. Een spannende cross drong zich op aan het Zilvermeer, waar het zand vaak een cruciale factor is.

Abdellah Dacha nam samen met Simon Debognies meteen de leiding. Met een kleine voorsprong op het achtervolgende groepje leek het erop dat het ging uitdraaien op een duel. Dacha, de winnaar van vorig jaar, moest echter plots afhaken en zakte opmerkelijk terug. Daardoor kreeg Simon Debognies plots zicht op een overwinning.

In de laatste ronde kwam Wesley De Kerpel van bij het achtervolgende groepje toch nog vooraan aansluiten. Het gevolg is een spannende slotfase. In de haarspeldbocht in het zand, op ongeveer 200m van het einde, ging De Kerpel met een krachtige sprint over Debognies. Hij wint zo de korte cross in Mol en wordt de eerste leider in het klassement.

Op een zakdoek finishten ook nog Dieter Kersten, als derde, en Abdellah Dacha, als vierde. Dorian Fintolini vervolledigde tien seconden later de top 5. Sam Valgaeren en Robin Hendrix volgden in zijn spoor.

De volledige uitslag kan u hier raadplegen.