Interessante tv-avond voor atletiekliefhebbers. Zowel één als canvas pakt uit met een programma geheel gewijd aan een Belgische atleet.

Het Huis – één – 20u40-21u35

In ‘Het Huis’ is rolstoelatlete Marieke Vervoort te gast bij interviewer Erik Goens. Het Huis is een documentaire realityreeks waarin een bekende gast 24 uur van de wereld wordt afgesloten in een imposant huis-met-zwembad aan de rand van het bos, op een onbekende locatie. Vervoort heeft het er onder andere over de strijd tegen haar vreselijke spierziekte die ze niet veel langer meer aankan: “Ik leef zo graag, maar er zijn de laatste weken veel meer slechte dan goede momenten. Wil ik nog verder leven in die pijn? Eigenlijk niet.”

Karakters – canvas – 21u10-22u05

Ben Crabbé praat met Thomas Van der Plaetsen over zijn doorbraak op het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu, het overlijden van zijn vader, zijn pijnlijke kankerdiagnose en de zware chemobehandeling, en zijn miraculeuze comeback dit jaar. Thomas kan weer naar de toekomst kijken, en die ziet hij vol vertrouwen tegemoet. Ook mede-tienkamper Hans Van Alphen duikt op in het programma.