Yannick Michiels is deze winter dé atleet om naar uit te kijken, op basis van de CrossCup Relays althans. De 24-jarige oriëntatieloper stopte zijn zomerseizoen vroeger om nog meer in te zetten op het veldlopen. Zondag liep hij als tweede in de estafette voor zijn club VMOL, waarmee ze de zesde plek wisten te bemachtigen. Op de 3000m wist hij zelfs de snelste tijd neer te zetten, waardoor we hem absoluut voor onze camera wouden halen. “Ik ben benieuwd wat ik op een lange cross kan doen, want hier was het eerder kort”, aldus Yannick Michiels na zijn wedstrijd. En wat met het EK veldlopen in Frankrijk? “Ik ga die mogelijkheid niet laten schieten.” Volgende week is er alvast de thuismanche in Mol. Dat belooft! Het volledige interview met misschien wel de revelatie van dit seizoen kan u hierboven bekijken.