Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Yannick Michiels (VMOL) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De wereldtopper in het oriëntatielopen die afgelopen zomer 13’47″60 liep op de 5000m kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Kramprun 2015.2Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Na een geslaagd zomerseizoen liep ik twee buitenlandse wegwedstrijden als voorbereiding voor de winter. Zowel in het Duitse Biberach als in het Franse Halluin liep ik twee sterke wedstrijden tussen de Afrikaanse atleten. Dit geeft me dan ook vertrouwen om het veld in te duiken. Anders dan vorige jaren eindigde ik mijn oriëntatieloopseizoen vroeger en kon ik dan ook specifieker en langer trainen voor de crossen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik zal van start gaan in alle manches van de Joker+ CrossCup (lange cross), daarnaast loop ik nog enkele buitenlandse wedstrijden. Met de Relays, de thuismatch in Mol, de Warandeloop in Tilburg en Roeselare staan er de eerste maand al mooie wedstrijden op het programma!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop mijn zomerseizoen ook te bevestigen in het veld. Het wordt wat afwachten wie er allemaal ambities heeft deze winter, maar ik denk dat de CrossCup in Mol al een goede waardemeter zal zijn.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik verwacht wederom een sterke Kimeli, maar ben ook benieuwd of Thomas De Bock terug zijn benen van vorige winter zal terugvinden. Daarnaast verwacht ik ook veel van Steven Casteele, hij liep weinig maar sterke resultaten afgelopen zomer.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat de broertjes Kersten er een mooie winter van gaan maken. Vanaf januari zullen ze ook aantreden bij de seniors en ik ben benieuwd wat ze hier kunnen tonen. Bij de dames denk ik dat Lore Tack gebrand staat op sterke prestaties deze winter, ze liep namelijk een sterk zomerseizoen en hopelijk kan ze dit doortrekken naar het veld.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m)
Isaac Kimeli (OEH – 24m)
* Maarten Kersten (ADD – 10m)
* Yannick Michiels (VMOL – 10m)
* Lore Tack (ACHL – 10m) 
* Esther Schouten (VMOL – 5m)
* Yelle Van Waeyenberghe (ATAC – 4m)
* Shana Lauwers (ATAC – 4m)
* Aria Schouten (OEH – 4m)
* Arne Agten (VMOL – 3m)
>> Ik heb gekozen voor de smaakmakers van afgelopen jaar (Kimeli en Carton) die ik terug sterk verwacht, samen met atleten waarvan ik een doorbraak verwacht dit jaar (Kersten en Tack). Daarnaast enkele atleten vanuit mijn trainingsgroep, die allen een mooi zomerseizoen achter de rug hebben en klaar zijn voor de winter!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Blood, sweat and tears … That’s all it takes!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels