Zondag vindt aan de Blaarmeersen in Gent de traditionele openingsmanche van de CrossCup plaats. In teams van drie wordt er op het bochtige parcours gestreden om de winst. Zijn OEH en AVR ook dit jaar opnieuw de sterkste of krijgen we een verrassing?

Bij de dames heeft AVR opnieuw een ijzersterk team. Wie dacht dat Veerle Dejaeghere het veldlopen nu definitief vaarwel had gezegd zat er weer eens flink naast. Ze is slotloopster en volgt na Laura Huyghe en Barbara Maveau. Toch wordt het waarschijnlijk een ware thriller, want met Lindsay Van Basselaere, Zenobie Van Gansbeke en Louise Carton is de ploeg van ACME op papier zeker even sterk. Verder hebben ook ACHL (met Lore Tack en Sofie Van Accom), ASVO(met Veerle Van Linden) en OEH (met Vanessa Scaunet en Lisa Rooms) een ploeg om voor het podium mee te strijden.

Bij de heren is titelverdediger OEH uitgesproken topfavoriet. Wie Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli van de overwinning wil houden zal boven zichzelf uit moeten stijgen. Daarna lijkt DCLA de stekste ploeg te hebben met nieuwkomer Stijn Baeten gevolgd door Dries Basemans en Lukas Van Assche. Ze gaan waarschijnlijk in duel met RESC die met Franky Hernould, Koen Naert en Kim Ruell eveneens met een sterk team aantreden. Ook met RFCL(Michael Brandenbourg, Tarik Moukrime en Florent Caelen) is het rekening houden. VAC schreef nog geen ploeg in, maar zou volgens Het Nieuwsblad met Lucas Moray, Dame Tasama en Alex Kibet aantreden. In dat geval doen ze mee om de winst.