In het Duitse Dresden kwamen vandaag drie Belgen in actie. Nina Lauwaert testte in volle voorbereiding op de marathon van Valencia haar benen tijdens een halve marathon. Lauwaert bleef een slordige halve minuut boven haar PR na een zware trainingsweek. Lahsene Bouchikhi en Yannick Michiels verschenen aan de start van een tien kilometer op de weg in dezelfde stad. Bouchikhi, die het BK op die afstand links liet liggen, kwam voortreffelijk voor de dag en zette met 28’23 de vijfde prestatie aller tijden neer. Michiels bolde een kleine minuut later over de streep.

In eigen land stond normaal gezien vandaag de CrossCup in Mol gepland, maar door de competitiestop tot 1 januari 2021 moeten onze landgenoten hun geluk elders gaan beproeven. Een trio landgenoten trok daarom over de grens naar het Duitse Dresden, waar zowel een tien kilometer, als een halve en volledige marathon werden georganiseerd. Op die tien kilometer, bestaande uit vier rondjes van twee en een halve kilometer, kwamen twee Belgen in actie met Lahsene Bouchikhi en Yannick Michiels. Vooral Bouchikhi kwam sterk voor de dag. Halfweg passeerde hij in 14″06, waardoor een snelle eindtijd in de maak leek. De winnaar van de CrossCup-manche in Rotselaar begin dit jaar moest wat gas terugnemen in de tweede wedstrijdhelft, maar werd wel knap vierde in 28’23. Daarmee springt hij naar de vijfde plaats op de ranking aller tijden in ons land. Michiels bolde als negende over de finish in 29’21. De winst ging bij de mannen naar de Zweed Jonas Glans die 28’08 noteerde.

Lahsene Bouchikhi – Foto: Golazo

Nina Lauwaert profiteerde van de wedstrijd in Dresden om in de voorbereiding op haar marathon van Valencia op 6 december nog een halve marathon af te werken. De Belgische recordhoudster op de uurloop viel snel alleen, waardoor het vooral een mentale strijd werd aangezien het ook hier rondjes draaien was. Lauwaert beet door en noteerde 1u12:08 als einde van een stevige trainingsweek, tevens goed voor een derde stek. Haar PR van 1u11:33 dat ze midden oktober op het WK neerzette, kwam niet in gevaar. De strijd om de zege ging tussen de jonge Duitse Miriam Dattke en de Zweedse Sarah Lahti. Dattke toonde zich in de slotfase net iets sterker en klokte af na 1u09:42, Lahti volgde tien seconden later. Bij de mannen ging de zege naar de Duitser Richard Ringer in 1u02:26. Onze noorderbuur Björn Koreman verpulverde zijn PR met meer dan een minuut. Koreman legde beslag op de vierde plaats in 1u02:44.

1 REACTIE

  1. Pode-se aprender algo novo aqui todos os dias. Eu sou um regular para a maioria desses blogs, mas ainda não sabia sobre um par deles.
    Amanda Etan Chavez

Reacties zijn gesloten.