Beatrice Chepkoech heeft het WR op de vijf kilometer op de weg bij de vrouwen aangescherpt in Monaco. De Keniaanse wereldrecordhoudster op de 3.000m steeple was tijdens de ‘Monaco Run’ goed voor 14’43, één seconde beter dan de chrono die Sifan Hassan twee jaar geleden in de dwergstaat klokte. Joshua Cheptegei won de wedstrijd bij de mannen in 13’14, de wind en relatief koude temperaturen maakten een aanval op zijn WR onmogelijk. De Fransman Morhad Amdouni beet zijn tanden stuk op het ER van landgenoot Jimmy Gressier.

In Monaco verzamelde vandaag een trosje afstandslopers voor een snelle vijf kilometer op de weg. Wereldrecordhouder op die afstand op de weg en piste Joshua Cheptegei trok met minder ambities naar de dwergstaat in vergelijking met de voorbije jaren. Cheptegei was er namelijk vorig jaar goed voor 12’51. Die chrono bleek na twee kilometer al gaan vliegen. De Oegandees won de wedstrijd wel in 13’14. Morhad Amdouni had zijn zinnen gezet op het ER van Jimmy Gressier, maar zou met 13’20 boven die chrono blijven. Onze noorderbuur Richard Douma was goed voor een aardige 13’27, goed voor een Nederlands records. Yannick Michiels was de enige landgenoot bij de mannen. Hij liep over de finish in 13’55.

Beatrice Chepkoech schoot de hoofdvogel af in Monaco door naar 14’43 te snellen, één seconde sneller dan het WR van Sifan Hassan. Chepkoech liep afgelopen dinsdag nog een 3.000m in Liévin én was in Monaco in het verleden al goed voor een WR, weliswaar op de piste in het Stade Louis waar ze de snelste 3.000m steeple ooit liep. Nina Lauwaert klokte een degelijke 15’58.