Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dieter Kersten (ADD) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch kampioen veldlopen 2015 én bronzen medaille op het EK 10.000m bij de junioren heren kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Dieter en Maarten Kersten één en twee op BK junioren: “Zonder Karel Lismont was dit nooit gelukt” [interview]Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verloopt goed. Na het zomerseizoen hebben we het even rustig aan gedaan en we zijn nu terug in volle opbouw. Tot nu toe heb ik nog geen kwaaltjes gehad in de voorbereiding dus de vorm is al behoorlijk, maar er moet natuurlijk nog veel bijkomen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Normaal gezien zullen de CrossCup relays in Gent onze eerste cross worden. Vorig weekend liepen we de Ekiden, wat al een goede waardemeter was om te zien hoe de vorm is ten opzichte van andere atleten. Voor de rest lopen we alle manches van de CrossCup, afwisselend tussen de korte en de lange cross.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop zeker aan het EK Veldlopen te mogen deelnemen in Frankrijk. Deze cross is natuurlijk het hoofddoel van mijn winter. Het parcours is meer in het voordeel van halvefond-lopers, maar toch hoop ik een top10-plaats te behalen. Natuurlijk hoop ik op meer, een medaille zou natuurlijk fantastisch zijn!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Simon Debognies zal zoals al enkele jaren de belangrijkste tegenstander zijn van mijn leeftijd. Hij zal zeker op hoog niveau presteren en alles op het EK cross zetten. Maar ook mijn broer Maarten zal dit jaar sterker zijn dan ooit tevoren. Het beloven mooie en spannende gevechten in de modder te worden. We hebben namelijk een heel sterke lichting!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat Dorian Boulvin dit winterseizoen terug top zal zijn. Hij heeft een goede voorbereiding gehad en ik zie hem de crossen bij de junioren domineren vanaf Brussel. Stijn Baeten zie ik dan weer uitstekend lopen op de korte crossen. Hij heeft veel pech gehad vorig jaar, maar zijn goed zomerseizoen doet het beste verhopen. Het zou leuk zijn er een samen een spannende strijd van te maken!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels