Hanne De Baene heeft zich in het Colombiaanse Cali geplaatst voor de polsstokfinale van het WK voor scholieren. Hoewel De Baene een tweede beste persoonlijk record onder alle deelneemsters had, ging dat niet zonder slag of stoot.

De Baene, nochtans in bloedvorm, maakte het alsnog spannend in de kwalificaties. Ze ging probleemloos over haar aanvangshoogte van 3m55, maar had drie pogingen nodig op 3m70 en 3m90. De automatische kwalificatiehoogte van 3m95 werd uiteindelijk niet aangevallen, aangezien maar acht atletes over 3m90 gingen. Ook OB-atlete De Baene was daarmee verzekerd van de finale. Vier meisjes die de 3m80 klaarden mochten eveneens mee aansluiten.

De Sijseelse De Baene was de landgenote die het langst moest wachten om in Cali aan de slag komen. De finale van het polsstokspringen staat zaterdagnacht gepland.

Bekijk de uitslag hier.