Elise Vanderelst is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 800m. Op het WK voor scholieren moest ze afgelopen nacht (onze tijd) passen in de slotfase van haar halve finale. Ze werd achtste.

Vanderelst had zich vlot gekwalificeerd voor de halve finales. Met een vierde snelste persoonlijke beste in de eerste van twee halve finales, kon de MOHA-atlete zelfs dromen van een plaats bij de laatste acht.

Helaas kreeg Vanderelst een tactische reeks te verwerken. Na een trage openingsronde nam ze uiteindelijk zelf het commando van de achtkoppig groep over, maar in een zinderende slotfase moest ze passen. Vanderelst werd achtste en laatste in haar reeks met 2’17″03, zo’n tien seconden boven haar persoonlijke beste. Winst in haar halve finale was er voor de Amerikaanse Samantha Watson in 2’10″89.

In de tweede halve finale ging het er een pak sneller aan toe, waardoor de twee verliezende tijden in die reeks door konden. Een chrono onder de 2’11″02 volstond daar voor een finaleplaats.

Bekijk de resultaten van de halve finales hier.