Hanne De Baene heeft op donderdagavond het Belgisch scholierenrecord in het polsstokspringen scherper gesteld. De Sijseelse wipte op de vakantiemeeting in Beveren over 4m04, één centimeter beter dan het vorige beste.

De Baene onttroont daarmee Aurelie De Ryck, die zes jaar geleden over 4m03 sprong. Dit winterseizoen evenaarde de 16-jarige De Baene al het indoor scholierenrecord, dat op 3m90 staat.

WK voor scholieren

De Baene reist binnenkort af naar het Colombiaanse Cali, waar van 13 tot 19 juli het wereldkampioenschap voor scholieren doorgaat. Ze sprong al tot vijfmaal toe over de limietprestatie (3m83). Met 4m04 staat ze nu op een negende plaats op de wereldranglijst.

Ook Quintelier op scherp

Ook in Beveren tekende werper Matthias Quintelier voor één van de betere prestaties. Vorig weekend klopte Quintelier nog zijn eeuwige concurrent Ilya Defrère in het kogelstoten in Lier en in Beveren snoepte hij diens beste jaarprestatie in het discuswerpen af. Het nieuwe jaarbeste bij de junioren staat nu op 49m08, een verbetering van acht centimeter.