Hanne De Baene is bijzonder verdienstelijk vijfde geworden in de finale van het polsstokspringen op het WK voor scholieren. De Sijseelse wipte afgelopen nacht over 4m05, een prestatie die ze deelde met de zilveren medaillistes – al hadden zij daar minder pogingen voor nodig.

De Baene was eerder dit jaar goed voor 4m06, een nieuw nationaal record bij de scholieren. In Cali had ze drie pogingen nodig op 4m05 en die kostten haar een medaille. Met haar vijfde plaats zette De Baene wel de sterkste nationale prestatie op het WK voor scholieren neer.

Trainer Peter Moreels was ook heel tevreden. “De opwarming was niet echt super. Ik vind Hanne haar resultaat meer dan geslaagd, maar ik zag ook mogelijkheden op 4m15 en dit had een zilveren medaille opgeleverd. Maar het harde werken van Hanne is hier wel beloond. Ze heeft op haar niveau gesprongen en meegestreden voor de medailles en dan moet iedereen dit een schitterend resultaat vinden! Hanne springt haar laatste 3 wedstrijden 4m04, 4m06 en 4m05 en dit is een mooie constante”, besluit Peter Moreels.

Winst in het polsstokspringen was er voor de Zweedse Elienor Werner met 4m26, een beste wereldjaarprestatie bij de scholieren.

Bekijk de resultaten hier.