Hanne De Baene heeft op zaterdag op het PK indoor in Gent wellicht gezorgd voor dé prestatie van het weekend. De junior van Olympic Brugge heeft er, na twee Belgische records bij de scholieren, nu ook haar eerste nationaal record bij de junioren beet. Ze plaatste zich eveneens voor het WK voor junioren.

In het polsstokspringen ging De Baene met 4m16 zo’n 6 centimeter hoger dan nationaal recordhoudster Margaux Quirin (4m10) twee jaar terug. Hiermee voldeed de atlete van de Topsportschool in Gent ook aan de voorlopige limiet van 4m10 voor het WK junioren deze zomer in Polen (19-24 juli). Enige kanttekening daarbij is dat deze minima nog bekrachtigd moeten worden door de KBAB.

Op hetzelfde provinciale kampioenschap lukte ook cadet Daniel Segers een Belgisch record. De cadet van Eendracht Aalst verbrak vorige week pas het nationale beste op de 300m en lukte nu, met 6m92, een nieuw record in het verspringen. Op de 200m liep hij met 23″32 naar een achtste tijd aller tijden op de 200m.