Gisteren werkten Jean-Baptiste Nutte en Jorg Vanlierde al hun eerste dag van de tienkamp op het WK voor scholieren af. Afgelopen nacht breiden de twee landgenoten een degelijk vervolg op dat verhaal. In het Colombiaanse Cali kwam Nutte na 10 proeven uit op een 14e plaats. Vanlierde volgde twee posities lager.

Lees het verslag van dag één hier.

Jean-Baptiste Nutte - Foto: Tomas Sisk
Jean-Baptiste Nutte – Foto: Tomas Sisk

De tweede dag begonnen onze Belgische meerkampers met de 110mh. Jean-Baptiste Nutte, die na de eerste vijf proeven op een achtste plaats in de stand stond, en Jorg Vanlierde startten beiden in de eerste reeks. Goed om zich aan elkaar op te trekken moeten ze waarschijnlijk gedacht hebben, want alle twee liepen ze zich naar een nieuw PR. Jean-Baptiste Nutte kwam als derde over de finish in 14”91, Jorg Vanlierde als vierde in 15”41. Daarmee presteerden ze in de middenmoot.

In het discuswerpen vervolgens zette Jean-Baptiste Nutte zijn top-10 ambities (na teruggezakt te zijn naar de 12de plek) opnieuw kracht bij door een prestatie van 40m64 neer te zetten. Jorg Vanlierde presteerde wat minder en wierp 30m92 ver. Nutte schoof hiermee op naar de 8ste plaats, onze andere meerkamper, Jorg Vanlierde, zakt wat terug naar de 19de plek.

In het polsstokspringen herpakte Vanlierde zich. Hij won de competitie met een knappe sprong over 4m70, tevens een persoonlijk record en goed voor niet minder dan 819 punten. Nutte kwam 80 centimeter lager uit, maar was ook nog goed voor een 16e prestatie.

 

In het speerwerpen was het opnieuw de beurt aan DS-atleet Nutte om voor een persoonlijke beste te zorgen. Met 47m83, moest hij Vanlierde (51m86) daar wel nog voorlaten. Vlak voor de laatste proef kampeerden de Belgen op een 11e (Nutte) en 14e plaats (Vanlierde) in de stand.

De 1500m was een serieuze laatste opdracht voor onze Belgische scholieren. Met 5’14″73 voor Jorg en 5’20″42 voor Jean-Baptiste presteerden ze eerder in de achterhoede van het deelnemersveld. In de stand resulteerde dat voor Nutte in een 14e plaats met 6897 punten. AC Deinze-atleet Vanlierde volgde 88 punten later op een 16e plaats. Met 6809 punten verbrak hij zijn record.

Winst in de meerkamp was er voor de Duitser Niklas Kaul met een indrukwekkende 8002 punten, een kampioenschapsrecord. Het WK was – op de Amerikaan Patrick George op de vierde plaats – vooral Europees gekleurd.

Bekijk de uitslagen hier.