Met zo’n 2500 aanmeldingen is de IFAM outdoor van komende zaterdag opnieuw een gigantisch succes. Naast heel wat buitenlandse toppers tekenen ook verschillende van de betere Belgen present. Ook polsstokspringster Hanne De Baene is erbij. “De puzzelstukjes passen nog niet allemaal in elkaar maar ik geloof erin dat dit in de loop van het seizoen wel zal lukken zodat het totaalplaatje klopt.”

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik startte mijn zomerseizoen vorige week op het KVV AC waar ik tweede werd na Aurelie De Ryck. De eerste wedstrijd is natuurlijk altijd wat afwachten en wat spannend maar al bij al ben ik tevreden, ondanks het feit dat er wel meer in zat dan 3m90.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM staat al enkele jaren vast op de planning, het is een mooie gelegenheid om dichtbij huis eens tussen internationale topatleten te kunnen springen. Dit biedt een heel andere tegenstand. In België zit je namelijk vaak in hetzelfde “kliekje” te springen, zeker bij de oudere categorieën.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop dat ik al kan tonen dat er wel degelijk meer inzit dan vorige wedstrijd, al is dit natuurlijk afwachten. Echt voorspellen kan ik nog niet doen, daar spring ik op training nog niet consequent genoeg voor. De puzzelstukjes passen nog niet allemaal in elkaar maar ik geloof erin dat dit in de loop van het seizoen wel zal lukken zodat het totaalplaatje klopt. Ik zit nu dan ook nog niet in vol wedstrijdseizoen, het is eerder de laatste fase van de opbouw.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Na IFAM staat ook de FC in Oordegem op de planning. Eind juni trek ik dan naar het Juniorengala in Mannheim om mij daar eens tussen de toppers van mijn leeftijdscategorie te mengen. In juli ga ik naar het WK Junioren in Polen (Bydgoszcz) waar ik hoop opnieuw een mooie prestatie neer te zetten, al zal dit niet evident zijn aangezien ik nu eerstejaars ben. Het verdere verloop van het seizoen zien we dan wel. Ik kijk er alvast naar uit!”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.