Het heeft niet mogen zijn voor het Belgische duo in het polsstokspringen op het EK voor junioren. Hanne De Baene en Melanie Vissers konden ambitieus toeleven naar dit EK. Een finale lag zeker binnen de mogelijkheden van De Baene. Voor Vissers zou het erom spannen. Een hoogte van 4m05 zou uiteindelijk volstaan voor de finale, maar onze landgenotes strandden op respectievelijk 3m90 en 3m80. Ontgoocheling overheerste bij het duo.

“Ik sukkelde de weken voorafgaand aan dit EK met een kleine blessure waardoor ik niet voluit kon trainen. Het is frustrerend, want ik had graag op niveau gesprongen. De warmte was een extra factor die in mijn nadeel heeft gespeeld. Het seizoen is echter nog niet voorbij. Ik richt mijn blik op het Belgisch record (4m20 van Aurélie De Ryck; red.)”, aldus een ontgoochelde, maar strijdvaardige Vissers.

“Het wilde niet echt vlotten vandaag. Ik voelde me echter wel super, maar het leek er tijdens mijn sprongen niet uit te komen. Ik heb na mijn sprong op 3m90 besloten om een gok te wagen door 4m00 aan me te laten passeren. Ik heb gegokt en helaas verloren, want op 4m05 wilde het evenmin niet lukken. Zonde dat ik met zo’n gevoel dit EK moet verlaten”, vertelde een emotionele De Baene.