Het zit de Belgische tienkampers voorlopig niet mee. Nadat Hans Van Alphen geblesseerd verstek moest laten gaan voor de meerkamp in Ratingen, rustte de nationale tienkamphoop op Niels Pittomvils en Vincent Stas. Pittomvils gaf er gisteren, na de eerste drie proeven, al de brui aan, maar ook Vincent Stas wist de tienkamp niet vol te maken.

Vincent Stas - Foto: Tomas Sisk
Vincent Stas – Foto: Tomas Sisk

De vele opgaves op dag één in Ratingen leken Vincent Stas aanvankelijk niet te deren. Aan de eerste vijf proeven hield de eerstejaarsbelofte nog 3912 punten over, mooi op schema om rond de 7500 punten uit te komen, het minimum voor het EK U23.

Ook dag twee vatte veelbelovend aan voor de CABW-atleet. Met een 15″32 op de 110m horden evenaarde hij zelfs zijn persoonlijke beste om met 33m16 in het discuswerpen zelfs beter dan ooit te doen. Met 4m40 in het polsstokspringen en 5981 punten na acht proeven leek de limiet binnen handbereik, maar op het speerwerpen daagde Stas om voorlopig onbekende redenen niet meer op. Een DNS kwam achter zijn naam en een laatste kans op het beloften-EK was verloren.

De Duitser Michael Schrader won het pleit in Ratingen met 8419 punten. Negen van de achttien tienkampers vervolmaakten de tien proeven echter niet. Bij de vrouwen was de Nederlandse Anouk Vetter de sterkste op de zevenkamp.

Bekijk de uitslagen hier.