Op de 13de Memorial Jos Verstockt vielen opnieuw enkele mooie resultaten te noteren. Mede dankzij het mooie weer was er een veel volk afgezakt naar Lier en dat zorgde voor een zeer aangename sfeer. Nieuwe limieten vielen er echter niet uit de bus, toch kon de organisatie tevreden terugblikken met enkele straffe prestaties.

Hanne De Baene - Foto: Tomas Sisk
Hanne De Baene – Foto: Tomas Sisk

Het polsstokspringen bij de vrouwen kende een aardig verloop voor Hanne De Baene. Zij zette een bijna foutloos parcours neer. Zelfs op de hoogte van 3m91 klaarde ze de klus al van bij de eerste poging. Een nieuw PR en al de vierde maal dat scholiere De Baene boven de WK-limiet springt. Ze haalde daarmee ook eenvoudig de overwinning binnen, voor Aurélie De Ryck (3m71).

Scholieren boven in Lier, want de 800m was spek voor de bek van Jochem Vermeulen, nog zo iemand die zich al plaatste voor het WKU18. Hij won in Lier na 1’50”10 en zette hiermee een nieuw PR neer. Ook komt hij zo wel heel dicht bij het Belgisch scholierenrecord van Pierre Antoine Balhan. In 2009 kwam hij in een handgeklokte tijd van 1’49”9 over de streep.

Eeuwige rivalen op de kogel Ilya Defrère en Matthias Quintelier maakten er dan weer een aangenaam schouwspel van voor het publiek. Bij hun eerste poging kwamen beide junioren al heel ver met 17m31 voor Quintelier en 17m27 voor Defrère. Belgisch juniorenrecordhouder Ilya Defrère kwam nog dicht op het einde, maar ook zijn op één na beste poging van de avond, 16m99, woog niet op tegen de openingsworp van Matthias Quintelier.

Michel Butter - Foto: Jasper Jacobs
Michel Butter – Foto: Jasper Jacobs

Verder werd Michael Somers tweede op de 1500m in een tijd van 3’48”98. Nederlander Michel Butter (14’34”08) moest op de 5000m landgenoot Ronald Schroer (14’15”71) voor zich dulden en op de 200m bij de vrouwen haalde master Laetitia Libert het in 23”82. Justien Grillet, die in volle voorbereiding is op het EKU23 begin juli, greep het zilver met 24”17.  De 35-jarige Libert deed het trouwens ook niet slecht op de 100m, waar ze tweede werd in 11″79. Marieke Vervoort won voor het thuispubliek zowel de 100m, 200m als de 800m voor wheelers.

Mathias Broothaerts haalde vandaag alles uit de kast voor zijn laatste poging om de EK-limiet te springen, maar baalde achteraf. Met een sprong van 7m62 kwam hij slechts 13cm tekort voor een trip naar Tallinn.

De racevideo’s en interviews volgen later de komende week, maar u kan alvast de uitslagen raadplegen via deze link.