Ruim anderhalf jaar na zijn laatste wedstrijd als verspringer heeft Jeroen Vanmulder opnieuw de smaak te pakken. De DAC-atleet keert terug naar zijn oude liefde, de tienkamp. “In april word ik 27, het is nu of nooit”, aldus Vanmulder.

De atletiekzomer van 2016 was rijkgevuld, maar betekende voor enkele Belgische topatleten ook het einde van hun carrière. Zo hebben onder meer werpster Melissa Dupré en hordeloper Erik Heggen er toen een punt achter gezet, ook Jeroen Vanmulder hing zijn spikes aan de haak. “Ik heb bijna twee jaar niks uitgestoken, op een aantal keer joggen, zwemmen en squashen na. Ik zal dus heel rustig moeten opbouwen, maar ik ga er nog eens aan beginnen.” Vanmulder kiest weliswaar niet voor het verspringen, de discipline waar hij de laatste jaren van zijn atletiekloopbaan in uitblonk. “Het wordt de tienkamp, mijn oude liefde en het nummer waaraan ik deelnam op het WK junioren in 2010.” Vanmulder start met bescheiden ambities, maar wil na twee jaar les en training geven weer even aan zichzelf denken. “Laat ons zeggen dat ik niet te zot ga doen, maar stiekem wil ik toch weer richting 7.000 punten werken. Misschien voel ik na een paar maanden dat het een domme beslissing is, of kies ik voor één discipline, maar ik heb er alvast zin in.”