Thomas Van der Plaetsen heeft zijn tienkamp in het Duitse Ratingen vroegtijdig moeten stopzetten. De Europese kampioen kon geen geldige worp laten optekenen in het kogelstoten, het tweede onderdeel, maar dacht niet aan opgeven. In de afsluitende 400 meter sputterde zijn nadrukkelijk lichaam tegen, door een hamstringblessure kon hij de wedstrijd niet beëindigen.

Van der Plaetsen kende een bescheiden start van zijn eerste tienkampdag. Met 11″35 bleef hij drie tienden boven zijn recordtijd in de 100 meter, nadien was het tijd voor één van zijn favoriete onderdelen, het verspringen. Met 7m24 liep het ook daar niet zo gezwind, in het kogelstoten daaropvolgend kon hij zich niet herpakken. De machine stokte bij Van der Plaetsen die geen enkele geldige worp kon afleveren. In het hoogspringen werd 1m95 verrassend vroeg de eindhalte, vorig jaar wipte onze 26-jarige landgenoot nog over 2m16 in Rio de Janeiro. Van der Plaetsen verscheen wel nog aan de start van het afsluitende onderdeel van dag één, de 400 meter, maar beëindigde de race niet. Een zware opeenvolging van disciplines eiste zijn tol, de atleet van AC Deinze kreeg af te rekenen met hamstringperikelen. Thomas Van der Plaetsen is wel al zeker van deelname aan het WK van Londen, dat toernooi vindt over exact 40 dagen plaats.

De meerkamp van Van der Plaetsen in vijf tweets:

De uitslagen van de meerkamp in Ratingen vindt u hier.