Thomas Van der Plaetsen heeft na vier proeven van de tienkamp beslist de strijd te staken. De combinatie van kwaaltjes en zijn tegenvallende prestaties vandaag maakten dat de Europese kampioen geen risico’s meer wilde nemen met het oog op een gevoelige knie.

Van der Plaetsen miste niet enkel de supervorm maar kende vandaag ook weinig geluk in de eerste van twee dagen tienkamp. Na het verspringen, op papier een van zijn betere nummers, bevond hij zich in de achterste gelederen van de tussenstand. “Na het verspringen bleek de connectie in het lichaam volledig weg. Ik ben er in het hoogspringen nog volledig voor gegaan, maar het zat er allemaal net niet in. Het was een beetje een afweging die ik moest afmaken: is het het risico het waard in vergelijking met de score die ik kan halen? Na het hoogspringen zat er eigenlijk geen echt hoge score meer in. Voor een top 15-plaats is het waarschijnlijk niet slim om risico te lopen met een knie die niet 100 procent is.” Hierboven kunt u de volledige, uitgebreide reactie bekijken.