Anita Wlodarczyk heeft haar eigen wereldrecord in het hamerslingeren scherper gesteld. De Poolse slingerde haar hamer 79m83 ver op een uitzonderlijke werpersmeeting, waar er over de rivier de Oder wordt gegooid, in de Poolse stad Wroclaw. Daarmee doet ze 25 cm beter dan de worp die ze vorig jaar op de ISTAF in Berlijn liet noteren. Het was de tweede editie van deze toch wel speciale werpersmeeting, of het wereldrecord dan ook in de boeken zal komen hangt allemaal van de IAAF af.

 “Deze week waren we bezig over het feit dat er misschien wel eens een wereldrecord zou kunnen sneuvelen, vooral omdat Wlodarczyk de afgelopen weken in uitstekende doen verkeerde. We hadden haar dan ook al gecontacteerd deze week om te zeggen dat we geen garantie kunnen geven op een eventuele erkenning. We vragen ons dus af hoe de IAAF deze zaak zal behandelen”,aldus de organisatie. Hieronder vindt u ook een video van het al dan niet nieuwe wereldrecord. Hierover later meer.

VIDEO: Anita Włodarczyk throwing NEW WR 79.83m!!!!!

Posted by Throwholics on Saturday, June 27, 2015