Jeroen D’hoedt is er op een internationale meeting in het Franse Montreuil niet in geslaagd zijn seizoensbeste op de 1500m scherper te stellen. Ook de zomerse kampioenschappen blijven zo voorlopig uit het zicht.

In de snelle openingsfase van de wedstrijd volgde D’hoedt in de staart van een omvangrijk pelotonnetje. De doorkomsttijden bleken echter algauw aan de trage kant en een eventuele limietpoging was al snel gaan vliegen. De kop van de wedstrijd dook aan de 1000m nog net onder de 2’26″00, maar Hallenaar D’hoedt zat dan al enkele plaatsjes verderop. Ook in de slotronde kon hij niet verder opschuiven.

Winst in Montreuil was er na een spannend slot voor thuisloper Morhad Amdouni in 3’37″40. Jeroen werd negende in 3’42″58. Zijn seizoensbeste staat op 3’38″20.

Nog geen kampioenschappen

Voor het WK in Peking had Jeroen D’hoedt moeten finishen in 3’36″20. Voor de Olympische Spelen van volgend jaar staat de limiet nog eens 20 honderdsten scherper. Eerder dit jaar, op de FBK Games in Hengelo, dook Pieter-Jan Hannes wel al onder beide richttijden.

Bekijk de uitslag van de 1500m in Montreuil hier.