Het Belgische marathonlopen genoot dit voorjaar van opmerkelijk meer aandacht dan vorige jaren. Daar zal de overstap van heel wat sterke pisteatleten naar de marathonafstand iets mee te maken hebben, maar ook de olympische limiet, die opmerkelijker lager ligt op die 42,195km, heeft zijn effect niet gemist. Bij de vrouwen lijken maar een paar vrouwen kans te maken op een olympisch ticket, bij de heren komen er beduidend meer in aanmerking. De olympische limiet van 2u17 is al door meerdere atleten behaald, waaronder Willem Van Schuerbeeck. Er mogen echter slechts 3 Belgen per discipline naar Rio de Janeiro. Met 2u15:19 heeft de leerkracht LO momenteel zijn startbewijs beet, want enkel Koen Naert deed er tot dusver sneller over. Maar Van Schuerbeeck wil nóg sneller, en hoopt in het najaar maar al te graag zijn PR (2u13:55) scherper stellen. Tvbrussel maakte een mooi portret van de VAC-atleet, en dat kunt u hieronder bekijken.