Willem Van Schuerbeeck kwam gisteren zoals nog tal van Belgen aan de start van de marathon van Rotterdam. Van Schuerbeeck nam een stevige start en sloot aan bij het groepje rond de Nederlander Koen Raymaekers, waar op een tempo van 2u11 zou gelopen worden. Maar uiteindelijk zou hij iets over halfweg de wedstrijd staken met in het achterhoofd een deelname aan de Olympische Spelen.

Het aanvangstempo was een tikkeltje sneller dan voorzien, en geleidelijk aan moesten dan ook verschillende atleten afhaken. Ook Willem Van Schuerbeeck, die voelde dat hij het op deze snelheid niet ging redden tot de finish, besliste wijselijk om een versnelling lager te schakelen. Na enkele kilometer besloot de VAC-atleet na overleg met trainer Guido Hartensveld om uit de wedstrijd te stappen. Dit met het oog op de toekomst, en dan in het bijzonder met het vizier op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van Schuerbeeck heeft met 2u12:49 immers nog steeds de tweede tijd van alle Belgen achter zijn naam staan, en de snelste drie atleten mogen deze zomer daadwerkelijk het vliegtuig opstappen naar Rio. Of Van Schuerbeeck zijn OS-ticket alsnog uit handen moet geven -daarvoor moeten twee Belgen onder zijn tijd duiken- weten we op 1 mei.

Het interview van onze collega’s van Losse Veter na de marathon van Rotterdam kunt u hieronder bekijken. Het volledige verslag van de marathon van Rotterdam vindt u hier.