Zondag vindt in de straten van Antwerpen de 10 miles plaats. Voor Nick Van Peborgh een zoektocht naar zijn zesde zege, Veerle Van Linden kan voor de vijfde keer de Antwerp 10 Miles op haar naam schrijven. “Een toffe afstand, maar jammer genoeg kom ik daar niet volledig tot mijn recht”, zegt de 32-jarige Willem Van Schuerbeeck. Gelukkig kan je zondag in Antwerpen ook kiezen voor de marathon.

Merchtemnaar Willem Van Schuerbeeck werd vorig jaar op de Olympische Spelen 56ste op de marathon, maar maakt geen doel van het WK deze zomer. “Een snellere tijd dan mijn 2u12:49 zit er niet in. Toen verliep alles perfect en dat zal in Antwerpen normaal gezien niet het geval zijn. Het parcours is er net iets trager. Toch zal ik zo hard mogelijk proberen lopen en de strijd aangaan met enkele Oegandezen en landgenoot Régis Thonon.” De 29-jarige atleet van WACO neemt zondag voor het eerst deel aan een marathon.

“Of ik mee zou durven gaan met iemand die voor 2u11:00 loopt? Neen, dat zijn bijna drie seconden per kilometer dat ik sneller zou moeten lopen dan mijn persoonlijk record. Een wereld van verschil. Als ik gezond blijf zal je mij dit najaar wel opnieuw aan de start zien staan van een marathon.”

Het WK in Londen wordt deze zomer geen doel. “Toch droom ik stiekem al van het EK in Berlijn volgend jaar. Dat kampioenschap zou ik graag meemaken. Die najaarsmarathon kan in dat opzicht wel al belangrijk zijn.”