Willem Van Schuerbeeck is als derde geëindigd op de marathon van Antwerpen. De VAC-atleet, afgelopen zomer nog actief op de Olympische Spelen, liet 2u17:55 optekeken. De overwinning ging naar de Oegandees David Cherop (2u17:12).

Van Schuerbeeck maakte in aanloop naar deze marathon in eigen land duidelijk dat een besttijd in Antwerpen niet tot de mogelijkheden behoorde. De voorbereiding verliep uitstekend, maar het parcours in Antwerpen is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Berlijn niet meteen geschikt voor toptijden. Na de eerste wedstrijdhelft kwam Van Schuerbeeck door aan 1u07:28, in het tweede deel moest hij een tandje terugschakelen. In de slotfase wist hij wel nog John Karori te remonteren om zo als derde het podium te beklimmen met 2u17:55. Régis Thonon werd bij zijn debuutmarathon vijfde in 2u20:58. De overwinning op de Grote Markt was weggelegd voor de Oegandees David Cherop, de broer van voormalig olympisch en wereldkampioen Stephen Kiprotich klokte 2u17:12.

De uitslagen van de marathon van Antwerpen komen hier terecht.