De IFAM Outdoor nadert met rasse schreden. Nog 4 dagen en het is zover, dan vindt de jaarlijks sterk bezette International Flanders Athletics Meeting in Oordegem plaats. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekdag en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Isaac Kimeli. Meer informatie over de IFAM Outdoor vindt u hier. Een bijdrage van Roel Stiens. 

Hoe is jouw voorbereiding op het zomerseizoen verlopen?

“Ik ben tevreden van mijn voorbereiding. Ik bleef gespaard van ziekte en blessures en was niet té vermoeid. Ik verteerde het trainingswerk goed en voel me dan ook klaar voor de piste.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

“In Tongerlo liep ik de 3000m samen met m’n ploegmaats van het Olympic Running Team Thomas De Bock en Simon Debognies en tal van andere snelle mannen. Door de wind en het te trage haaswerk zat een goede chrono er niet in. Ik kon de laatste 200m Kim Ruell afschudden en was heel blij met de zege in m’n eerste race van het seizoen. Een weekje later liep ik de 3000m op de interclub met OEH in ere-afdeling KBAB te Jambes. Het was een heel plezante wedstrijd met Tasama en D’hoedt die er beiden een wedstrijd van wouden maken. Ik had een heel goed gevoel en volgde in het zog van deze twee toppers. De laatste 200m versnelde ik en kon ik beide heren afwimpelen. Ik finishte in 8’04’’76, meteen een zestal seconden sneller dan de week ervoor in Tongerlo. Met twee zeges in m’n eerste twee wedstrijden en een goed gevoel, kan ik nu verder toewerken naar goede chrono’s in de belangrijke wedstrijden die er aan komen.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“Ik liep in het verleden al tweemaal een PR op de 1500m op de IFAM, de piste in Oordegem is snel en ik kan dan ook niet wachten om er dit jaar opnieuw te knallen.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen, al dan niet een limiet voor een internationaal kampioenschap?

“Ik zal een eerste poging ondernemen om de olympische limiet van 13’25’’ te lopen op de 5000m. Als dat nog niet zou lukken, ga ik zeker niet panikeren. Het zomerseizoen is nog maar net begonnen en er komen nog kansen genoeg. Er wordt een stevig internationaal deelnemersveld aangekondigd. De buitenlandse toppers ambiëren een tijd van rond de 13’15’’, ik zal me dan ook lang beperken tot louter volgen.”