Opnieuw geen toptijd op de marathon van Brussel, die gewonnen werd door de Keniaan Eric Kering. Hij kwam op een zwaar parcours als eerste over de streep in hartje Brussel. Merchtemnaar Willem Van Schuerbeeck kwam aanvankelijk aan de start als haas, maar liep uiteindelijk toch door en werd straf tweede.

Veel wind, af en toe een druppel en zeker geen aangename temperaturen: Het weer zat de dertiende editie van de Belfius Brussels Marathon zeker niet mee. Met 12.500 lopers uit 61 verschillende landen konden ze ook de recordeditie van vorig jaar niet overtreffen.

Het tweetal Eric Kering en James Emuria werden gehaasd door Willem Van Schuerbeeck en Martin Kosgey. Onze landgenoot zou de Kenianen meetrekken tot 15 à 21km, Kosgey zou het overblijvende tweetal na 28km laten gaan. Tot zover de theorie, want Van Schuerbeeck liep na het geleverde haaswerk gewoon door. Uiteraard moest hij de Kenianen even laten gaan, maar op het einde viel Emuria stil. Eric Kering ging zo makkelijk met de overwinning lopen. Hij liep binnen na 2u16:50, een persoonlijk record van meer dan twee minuten. Van Schuerbeeck kon eveneens profiteren en werd zowaar tweede in 2u21:33.

Bij de vrouwen won de 45-jarige Virginie Vandroogenbroeck in een tijd van 2u53’43.

Traditiegetrouw won Lander Van Droogenbroek de halve marathon. Hij zegevierde na 1u08:56 voor de derde keer op een rij. Kabiratou Nassam Alassani toonde zich met 1u20:26 het snelste bij de vrouwen. Een leuke opsteker voor Imana Truyers op de 5km. Ze maakte er na wat blessureleed haar comeback en won de wedstrijd in een mooie chrono van 14’34”.

De uitslagen van zowel de 5km, halve marathon én volledige marathon kan u bekijken via deze link.