Atleten willen logischerwijze alles op alles zetten voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook Willem Van Schuerbeeck doet een extra inspanning en zal voor het eerst naar Kenia trekken. Daar zal hij samen met de Nederlander Michel Butter trainen voor de marathon.

Met een tijd van 2u12:49 staat de leerkracht Lichamelijke Opvoeding voorlopig met één been in Rio. De beste drie atleten onder 2u17 zijn zeker van kwalificatie en alleen Koen Naert liep al een betere tijd. Toch kiest de atleet woonachtig te Merchtem voor een voorjaarsmarathon: “Gewoon omdat ik daar zin in heb en helemaal niet weet of mijn tijd wel voldoende is voor de Olympische Spelen.”

Maar eerst trekt Willem Van Schuerbeeck dus naar Kenia. Eind januari zal hij daar voor het eerst ondergedompeld worden in de plaatselijke gebruiken. In het atletenkamp van Kaptagat – eigendom van de manager van Michel Butter, Michel Boeting – zal hij twee keer 2,5 weken verblijven. “Ik heb carte blanche gekregen van mijn gezin en verlof genomen. Ik ben heel blij dat ik die kans krijg en kijk er enorm naar uit.”

Afgelopen weekend liep Willem Van Schuerbeeck trouwens de Egmond Halve Marathon. Hij werd daar 11de in zware omstandigheden. Een reactie van zijn wedstrijd en meer uitleg over zijn voorbereiding kan u hieronder bekijken, met dank aan onze collega’s van Losse Veter.