Afgelopen zaterdag op de IFAM Indoor stond er voor de eerste keer in België een 400m horden indoor op het programma. Deze ongebruikelijke en ook wel spectaculaire afstand deed heel wat Europese toppers afzakken naar de Topsporthal. Ook Belgisch beste 400m-hordeloper van het moment, Michael Bultheel, was paraat.

Bultheel, die bijna nooit zijn indoorspikes aanbindt, en al zeker niet voor een 400m horden, wou deze gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan en liep samen met sterke Britten Yates en Flannery in de A-reeks. Het was Flannery die na 50″64 zegevierde, Michael Bultheel werd verdienstelijk tweede na 52″51. Bultheel was tevreden over zijn race, die aantoont dat het met het huidig vormpijl wel goed zit. Er zat volgens hem wel een betere chrono in de benen, maar die kwam door het niet ideale raceverloop er niet uit. Hoe dan ook, de poulain van Jacques Borlée tankte vertrouwen met het oog op het zomerseizoen, waar hij volledig zijn vizier richt op het WK outdoor in Peking. Maar ook de Olympische Spelen in Rio De Janeiro, over anderhalf jaar, spoken al door zijn hoofd. De 28-jarige hordeloper beschouwt het enigszins als hoofd- maar mogelijks ook als einddoel, en wil dus er alles aan doen om daar in topvorm te acteren. Bekijk hieronder het gesprek dat we met Michael hadden na zijn wedstrijd op de IFAM Indoor. De racevideo van die A-reeks, samen met enkele andere wedstrijdvideo’s vindt u hier.