Nafissatou Thiam zal op het Europees kampioenschap indoor, begin maart in Praag, deelnemen aan de vijfkamp. Thiam, die twee jaar geleden zesde werd op het EK indoor, gaat in op de uitnodiging van European Athletics.

De EAA kon Thiam, goed voor brons op het laatste EK in Zürich, moeilijk over het hoofd zien. Ze werd uitgenodigd voor de vijfkamp en gisteren op de elitedag van de LBFA raakte bekend dat Thiam op deze uitnodiging ingaat. Nadat ze in 2013 te Göteborg al zesde werd, lijkt ze nu mogen mikken op een medaille. De concurrentie is daarentegen niet van de poes met o.a. de Britse Johnson-Thompson, de Française Djimou, maar ook wereldkampioene indoor Broersen.  Op het LBFA-kampioenschap een aantal weken terug kwam ze alvast goed voor de dag in de 60m horden en het verspringen, maar vorige week werd ze geveld door griep en moest ze verstek geven voor een hoogspringwedstrijd in Luxemburg. Over anderhalve week komt ze normaal gezien wel aan de start van het kogelstoten en het hoogspringen op het Belgisch kampioenschap.

Deelnemerslijst vijfkamp EK Indoor Praag 
14 Points Name Code Venue Date
1 1 6682 Katarina Johnson-Thompson GBR Götzis 1 Jun
2 2 6551 Ida Antoinette Nana Djimou FRA Zurich 15 Aug
3 4 6539 Nadine Broersen NED Torun 6 Jul
4 5 6508 Nafissatou Thiam BEL Götzis 1 Jun
5 6 6460 Eliška Klučinová CZE Kladno 15 Jun
6 8 6395 Carolin Schäfer GER Zurich 15 Aug
7 10 6317 Xénia Krizsán HUN Götzis 1 Jun
8 11 6316 Anouk Vetter NED Götzis 1 Jun