Jeroen D’hoedt hoopt in maart terug in competitie te kunnen treden. D’hoedt, sinds Nieuwjaar in de kleuren van CABW, hoopt tegen dan volledig komaf te hebben gemaakt met een aanslepende bekkenblessure.

“Het was een poosje geleden, maar intussen heb ik toch alweer een week met meer dan 100 trainingskilometers kunnen afsluiten”, klonk D’hoedt op de persvoorstelling van de elite-atleten van de LBFA. D’hoedt maakte bij het nieuwe jaar immers, net als Soufiane Bouchiki en Koen Naert, de overstap naar de Waals-Brusselse atletiekfederatie.

“Ik zou graag nog de twee laatste manches van de Crosscup, in Dour en het BK in Wachtebeke, lopen”, aldus D’hoedt. “Maar tegelijk wil ik voorzichtig zijn en zit ik al met mijn hoofd bij het zomerseizoen.” Hét hoofddoel voor Jeroen D’hoedt wordt het WK in Peking, eind augustus. “We beginnen het seizoen allicht op de 1500m, maar ook op de 5000m koester ik ambities. Een stage in Zuid-Afrika met Pieter-Jan Hannes en Koen Naert moet ons alvast klaarstomen voor de eerste wedstrijden.”