Dat Jonathan en Kevin Borlée present zullen tekenen op de IFAM Indoor, had u wellicht reeds vernomen. Nu is ook duidelijk geworden welke afstand de tweeling verkiest: de ongewone 500m.

Toch wel opmerkelijk nieuws. Het is u misschien wel opgevallen, maar Jonathan en Kevin gaan bijzonder weinig in duel met elkaar. Op de IFAM Indoor kijken ze voor twee en een halve baanronde elkaar wel in de ogen. Volgens de gegevens waar wij over beschikken hebben geen van beide zich in het verleden al aan deze ongewone afstand gewaagd. Andere toppers deden het hun wel al voor. Het wereldindoorrecord staat op naam van de Amerikaan Ken Lowery, die in 1987 een tijd van 1:00.17 liet afdrukken. Vorig jaar richtte Pavel Maslak zijn pijlen op dat WR, maar tevergeefs. Troostprijs voor de Tsjech: een Europees record van 1:00.35. Dat was toen trouwens niet het enige Europese record voor Maslak, twee weken voordien scherpte hij ook al het record op de 300m aan, op de Flanders Indoor, weet u nog wel?

Of de Borlées meteen op een bepaalde chrono mikken, is nog niet duidelijk. In het weekblad Humo liet Jacques Borlée in een openhartig interview wel reeds optekenen dat het goed gaat met zijn zoons. “Op training breken Jonathan en Kevin al hun records”, vertelde hij. Met nog precies een maand te gaan zal de IFAM-organisatie duchtig op zoek gaan naar hoogstaande concurrentie die de tweeling weleens naar ongekend snelle tijden zou kunnen loodsen.

Olivia Borlée - Foto: Jasper Jacobs
Olivia Borlée – Foto: Jasper Jacobs

Dylan Borlée stond al langer aangemeld op de 400m, net als zijn zus Olivia Borlée. Beiden zullen de overwinning niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Dylan Borlée (45″80) kijkt onder meer de Italiaan Matteo Galvan (45″58) recht in de ogen, maar ook vanuit Frankrijk en Ierland zal er concurrentie komen. Ook Olivia Borlée (53″38) zal het ongetwijfeld niet onder de markt hebben met de Italiaanse Benedicta Chigbolu (52″39), maar ook de Zwitserse Lea Sprunger (53″48) en de Slovaakse Liona Rebernik (53″62) geven present. Langs Belgische zijde schreven Justien Grillet (53″62) en Cynthia Bolingo (55″22)  zich al in. De inschrijvingen lopen echter nog een tijdje, dus het zou weleens goed kunnen -het staat quasi vast- dat er nog heel wat sterke atleten de weg naar de inschrijvingen gaan vinden.

Tickets bestellen voor de IFAM Indoor? Het kan hier.

Inschrijven voor deze internationale topmeeting? Het kan hier.