Pieter-Jan Hannes schreef in Roeselare pas zijn eerste Crosscupzege op zijn naam. In het verleden was er altijd wel een landgenoot of buitenlander hem voor. Dat aan die eerste plaats ook een EK-ticket verbonden zat, interesseerde de Antwerpenaar minder. “Zoals ik al eerder zei, blijft het hoofddoel voor mij de piste. Ik wil daarom vermijden dat ik moet pieken naar een EK veldlopen toe.”

Hannes maakte indruk met een bijzonder snedige laatste ronde op Schiervelde. Hij rolde daarbij onder meer Isaac Kimeli, Stijn Garain en Abdelhadi El Hachimi nog op. Aan de knappe winst in Roeselare zat ook een rechtstreeks EK-ticket verbonden. Toch past Hannes, vorig jaar nochtans Europees beloftenkampioen, voor dat EK veldlopen. “Ik ga niet naar Samokov als ik individueel geselecteerd blijk. Ik wil uiteraard wel meegaan als er een ploeg uitgevaardigd wordt, maar de atletiekbond is geen reisbureau, dus ik ga niet zómaar mee”, aldus Hannes overtuigd. “Voor elk kampioenschap wordt verwacht dat je piekt en een piek is maar een piek als daarna een dal komt. Dat wil ik met het oog op mijn indoorseizoen vermijden.”

“Mijn hoofddoel blijft het pistewerk”, legt Hannes verder uit. “Het veldlopen is mooi als training, maar het meeste prestige valt toch op de piste te behalen. Ik merk bovendien dat ik op seniorenkampioenschappen nog veel te leren heb. Denk maar terug aan mijn EK in Zürich of mijn WK in Moskou.” Op die beide kampioenschappen ging het voor Hannes, die nochtans tweemaal over redelijke kansen op een finaleplaats beschikte, vroeg verkeerd. “Met het EK indoor wil ik een extra kampioenschap aan mijn erelijst toevoegen om ook daarop beter te worden. Ook deelname aan Diamond League-manches moet me daarin sterken.”

EK indoor

Waar Hannes zijn indoorlimiet wil lopen, weet hij nog niet. “We zijn op dit moment nog volop bezig met races uit te zoeken. Aanvankelijk was de Flanders Indoor gepland, maar die gaat niet door”, vertelt Hannes. “De IFAM indoor is een alternatief, maar mogelijks zoeken we het buiten de landsgrenzen. Mijn manager is volop bezig met organisaties te contacteren. Onder meer in Duitsland vind je vlakke indoorpistes waar al heel vaak hard gelopen is op de afstandsnummers.”

1 REACTIE

  1. “Ik wil daarom vermijden dat ik moet pieken naar een EK veldlopen toe”…
    Die ’toe’ is toch nergens voor nodig jongens.

Reacties zijn gesloten.