Ook bij de junioren stond er heel wat op het spel vandaag. Bij de mannen was Simon Debognies de uitgesproken favoriet. Na winst in het Nederlandse Tilburg vorige week zat het met de vorm wel goed. Al moet je natuurlijk altijd wel rekening houden met die dekselse broertjes Kersten. Bij de vrouwen werd er iets minder spanning verwacht. Na een aantal maanden in een hoogtetent was Astrid Verhoeven dé verwachtte nummer 1.

Dat Simon Debognies zijn ambities waarmaakt is duidelijk te zien aan de uitslag. Hij haalde het met een solo voor respectievelijk Dieter Kersten en Michael Somers, die met een sprint beslisten wie het zilver meenam. De 4de stek was voor Laurens Vanderlinden, snel gevolgd door Maarten Kersten. De top-5 eindigde hier redelijk dicht bij elkaar, wat waarschijnlijk ook wel de doorslag zal geven om een juniorenploeg mee te sturen naar Samokov. Al blijft het afwachten wat de selectiecommissie morgen zal beslissen.

Bij de junioren dames was het Astrid Verhoeven die mocht zegevieren. De atlete van AC Lebbeke haalde er de overwinning binnen voor Vanessa Scaunet (OEH). Met Lisa Rooms op een 3de plaats en Jana Goddeeris op een 5de plaats had OEH maar liefst 3(!) atleten in de top 5. Hanne Vandeputte eindigde op de 4de stek. Ook hier waren de verschillen niet al te groot. Al lag er tussen plek 2 en 3 een halve minuut tijdsverschil.

Morgenmiddag weten we dus eindelijk wie er effectief mee mag naar het EK in Samokov. Al kunnen Simon Debognies en Astrid Verhoeven op beide oren slapen. Met Atletieknieuws bezorgen we u morgen alvast zo snel mogelijk de definitieve selectie.

Bekijk de uitslagen hier.