Jeroen D’hoedt is één van de acht atleten bij Atletiek Vlaanderen die zijn contract verliest. Hij mag bij het team blijven maar verliest zijn financiële steun. Voor D’hoedt die na een zeer goede winter door blessures niet kon bevestigen dit zomerseizoen, komt dit zeer hard aan. Sporza belde de 24-jarige atleet op voor een reactie waarin D’hoedt ontgoocheld is, maar toch hoopvol blijft.

Gisteren maakte Atletiek Vlaanderen zijn team voor 2015 bekend. De samenstelling wordt vastgelegd door de Task Force Topsport van de Vlaamse Gemeenschap. D’hoedt ziet net als Koen Naert en Hanne Claes zijn financiële steun wegvallen. Deze beslissing komt hard aan bij D’hoedt: “Ik wist dat mijn blessure het er nu niet beter op maakte, maar ik had verwacht dat ik met mijn goeie prestaties in de winter er nog bij zou zijn. Ik schrik hier dan ook van.”

Ik heb nog geen motivatie op papier gekregen, maar ik denk dat het is omdat ik niet voldoende gepresteerd heb op de piste. Blijkbaar mag je niet meer geblesseerd raken in de zomer. Ik vind dit onterecht. Je moet ook naar het potentieel kijken

D’hoedt vindt dit onterecht, zeker als je naar zijn prestaties van de vorige winter kijkt. “Ik was vorige winter vierde op het EK veldlopen. Dat was toch een schitterende prestatie, waarmee ik mijn potentieel onderstreep. Ik denk nu aan Rio. 2015 is een heel belangrijk jaar en dat moet ik nu zonder steun doen. Dat is wel even slikken.”

Desondanks blijft D’hoedt zijn olympische droom najagen. Hij is volop bezig met oplossingen zoeken voor zijn probleem. Zijn ambities wijzigen niet door deze tegenslag. De ambitie om er in Rio, op de Olympische Spelen, te staan is hierdoor nog groter. D’hoedt benadrukt ook dat dit niet het einde is van de atleet Jeroen D’hoedt en het doet hem deugd dat hij vele berichten en steunbetuigingen kreeg van mensen die wel in hem geloven.

Het volledige interview kan u op Sporza beluisteren