Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dries Basemens (DCLA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De eindwinnaar van de CrossCup 2013-14 bij de Beloften Mannen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik heb een andere opbouw dan vorig jaar. Het verschil is vooral dat we met de groep wat meegezogen zijn in de marathon-ambities van mijn teammakker Jesse Stroobants. Er is dus iets meer op het langere werk getraind. Jammer genoeg zat voor Jesse alles tegen op zijn grote dag, maar we hebben genoeg gezien op training: die toptijd komt er wel voor hem. De trainingen met de groep waren ook echt bijzonder. Echt een zalige periode voor mij!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik doe de volledige Lotto CrossCup mee en ik ga er weinig extra bij nemen. Enkel in de examenperiode (na CC Brussel) loop ik de Leuvense Eindejaars Corrida mee en in februari natuurlijk de ECCC voor mijn club DCLA.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* De focus ligt dit jaar op de CrossCup. Het is altijd afwachten hoe alles in zijn plooi valt, maar ik wil een duidelijke progressie zien. Af en toe wel eens die top-5 halen in plaats van de top-10. Maar het valt af te wachten. Vorig jaar vond ik dat het veel moeilijker was om die top-10 te halen door een verbreding van het niveau in België op de langste afstand bij de mannen. Op de ECCC wil ik dit jaar ook beter voor de dag komen dan vorig jaar. Ik ga er misschien wel een doel van maken dit jaar! Al valt die wedstrijd zéér kort na de examens.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Het leuke ieder jaar is weer die onwetendheid bij de start van het seizoen. De kaarten zijn weer geschud en het is zéér moeilijk om voorspellingen te doen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik weet dat Michel (mijn broerke) wel weer stevig op dreef is dit jaar. Vorig jaar had hij de start van het seizoen volledig gemist door allerlei redenen, maar dat kun je nu niet zegge! Joren Gordts zal op de regionale crossen zeker op de afspraak zijn, daar zal hij vermoedelijk belaagd worden door Steffen Fieuws.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
Ik kies voor de atleten waarmee ik veel samen ga lopen (plus mezelf), of voor die waarvan je vrij zeker bent dat het wel goed zit:

* Jesse Stroobants (DCLA – 13m): met het oog op de CrossCup van Brussel en de crossen daarna
* Lukas Van Assche (DCLA – 10m): op snelle omlopen zal hij vliegen als nooit tevoren
* Michel Basemans (DCLA – 6m): zal voor velen dit jaar onverwacht sterk uit de hoek komen
* Joren Gordts: zal de komende jaren veel te duur worden, wellicht voor de laatste keer betaalbaar
* Veerle Van Linden (DCLA – 18m): altijd, elk jaar, elke cross top
* Sofie Van Accom (ACHL – 17m): ken ik niet persoonlijk, maar haar zomer zegt genoeg denk ik

* Hanna Vandenbussche (MACW – 12m): loopt vaak wat duurloopjes mee. Ze gaat meer de focus op de CrossCup leggen en heeft al laten zien dat ze in vorm is tijdens enkele wedstrijden op weg.
* Eline Deboth (DCLA – 6m): zal meer op regionale crossen te zien zijn. Ik verwacht na nieuwjaar een paar sterke prestaties van haar. Daarenboven is het ook gewoon mijn vriendinneke he :-)
* Hanne Reynaert (ASVO – 2m): zoals hierboven uitgelegd hoop ik eindelijk eens met succes de revelatie te voorspellen
> Totale waarde van “De ploeg van 98 miljoen” van Dries: 98 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik verwacht een top-15 notering in het seizoensklassement!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels