Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Ali Hamdi (GRIM) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het KVV Veldlopen 2014 in Rotselaar (Korte Cross Mannen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

<div class= 

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Voorbereiding liep en loopt helemaal nog niet hoe het zou moeten. In augustus een maand helemaal niks gedaan om mijn fascitiis plantaris (hielspoor, nvdr) te laten genezen. Rust heeft spijtig genoeg niks gedaan aan het probleem. Na 6 weken inactiviteit heb ik een spuit gekregen om van die ontsteking te geraken. Die heeft de eerste weken geholpen maar ondertussen begint de ontsteking weer op te komen, dus schakelen we over op schockwaveterapie. Daarenboven zit ik ook nog met ITBS (lopersknie) en een scheenbeenvliesontsteking. Klinkt allemaal niet goed, maar liever nu alles tegelijk dan het hele jaar door in blessures te vallen. Momenteel ben ik volop alternatief aan het trainen, maar ik hoop alleen dat ik snel terug weer kan lopen zonder ergens last te hebben

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Door al deze blessures kan ik niet echt zeggen wanneer mij seizoen juist zou beginnen maar de  oorspronkelijke bedoeling is/was om mijn debuut te maken op lange cross van Mol en tot januari de overige CrossCup-manches af te werken, om daarna over te schakelen naar de korte cross.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Eerst & vooral blessurevrij worden, lijkt mij een logische volgende stap vooraleer ik mijn debuut maak op de lange afstand in de Crosscup. Wat mijn plaats daar zal zijn, kan ik moeilijk inschatten maar hoop ik toch rond die top 15 te kunnen lopen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Aangezien er veel blessures zijn (Jeroen, Bashir) denk ik dat PJ Hannes er weer bovenuit zal steken. Voor de rest zal het drummen worden worden!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Isaac Kimeli.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* /

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels