Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Imana Truyers (AVT) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice Belgisch Kampioen Veldlopen 2014 bij de beloften vrouwen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
De voorbereiding naar het winterseizoen verliep eigenlijk vrij goed ondanks de verpleegkundige stage (laatste jaar) die ik net goed afgerond heb in het UZ leuven. Ik heb de Minimarathon en de Ekiden kunnen meepikken om toch al wat wedstrijdritme op te doen en zo is de honger zeer groot naar het nieuwe cross-seizoen!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik start mijn seizoen met de Relays in Gent, daarna loop ook rest van de de CrossCup uiteraard. Ik kijk dit jaar enorm uit naar de internationale warandeloop in Tilburg. Nu deze eens niet samen valt met Roeselare kan ik mij ook eens meten met mijn Nederlandse concurrentes, wat een goed beeld kan geven voor hopelijk een deelname aan het EK Veldlopen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop op een blessure vrij winterseizoen waardoor elke wedstrijd een mooie strijd zal worden met alle beloftemeisjes. Het doel is uiteraard een selectie voor het EK Veldlopen in Bulgarije en in de tweede helft mik ik op het BK Cross in Wachtebeke.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik verwacht en hoop op een stevige strijd, zeker tussen de beloften vrouwen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* /

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Spijtig nog geen tijd gevonden om een ploegje samen te stellen, maar misschien komt het er wel nog van dit weekend!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels