Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Steven Heemskerk (ATLA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De bronzen mediallewinnaar van het Belgisch Kampioen Veldlopen 2014 bij de Masters Mannen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Steven Heemskerk
Steven Heemskerk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Na een super zomer (eigenlijk een super jaar) heeft een achillespeesblessure door een arbeidsongeval me even een weekje uit de running gehouden maar anderzijds heeft deze gedwongen rust me weer meer honger doen krijgen naar het komende winterseizoen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Volgende week begin ik bij de masters met de Relays in Gent en de week erna loop ik de cross in Tongeren. Ik ga eigenlijk een mix maken tussen crossen bij de seniors (hoofdzakelijk in het eigen Limburg) aangevuld met  de CrossCup & enkele andere grote crossen buiten de provincie bij de masters.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Hoofddoelen zijn de Vlaamse en Belgische Kampioenschappen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Als grootse concurrenten in de provinciale crossen zie ik zeker clubgenoot Frank Bollen, Sven Kerremans (die er ook een superzomer heeft opzitten) en de Punkrunners. Bij de masters denk ik vooral aan een Patrick Van Petegem, Bart Verschoren en nationaal natuurlijk Jean Charles Byl.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de vrouwen gaat trainingsgenote Manuela Soccol zeker verrassen en bij de mannen denk ik dat Mats Lunders een geduchte klant worden.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen?
* Mats Lunder (LYRA – 19m)
, Imana Truyers (AVT – 15m), Kim Geypen (DCLA – 13m), Simon Debognies (OEH (12m), Karen Van Proeyen (ROBA – 11m), Manuela Soccol (ATLA – 10m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 9m), Frank Bollen (ATLA – 6m), Hilde Kippers (AVT – 2m) & Sven Kerremans (AVT – 2m).
> Totale waarde “Team Dirt” van Steven: 99 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Team Dirt is een mix geworden van atleten die in de nationale crossen punten gaan scoren en atleten die in de regionale crossen gaan uitblinken. Ik hoop eens een speeldag te winnen maar het is vooral fun! Ik heb mezelf ook niet de ploeg gezet want dat legt weer extra druk op mezelf

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels