Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Louise Carton (ACME) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch Kampioene Veldlopen 2014 bij de Beloften Vrouwen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Aangezien ik deze zomer wegens omstandigheden geen competitie kon doen, was het plan om heel vroeg met de wintervoorbereiding te beginnen. Dat verliep toch niet zo goed als gehoopt. Gelukkig heb ik nu een 5-tal weken goed kunnen trainen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar de topvorm hoeft er pas eind november te zijn. Ik werk ondertussen rustig verder.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Er staat nog geen specifieke planning op papier, maar normaal gezien loop ik alle CrossCup-wedstrijden mee.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het is heel moeilijk om in te schatten wat ik dit seizoen zal kunnen presteren. Mijn laatste wedstrijd was het BK veldlopen in maart. Ik moet vooral nog wennen aan de wedstrijdtempo’s, want ook deze zomer heb ik geen pistetrainingen afgewerkt. Dat wil niet zeggen dat ik zonder ambitie aan het winterseizoen begin. Ik hoop er ook dit jaar bij te zijn op het EK veldlopen en daarna zal ik me vooral focussen op het BK. Doel is om minstens even goed te doen als vorig jaar en natuurlijk graag nog iets beter!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Het is moeilijk om zo vroeg op het seizoen al uitspraken te doen over de tegenstand. Ik ben lang uit geweest dus probeer ik me vooral bezig te houden met mijn trainingen en niet te veel naar de andere atleten te kijken. Tegenstand zal er natuurlijk zeker zijn, hopelijk kunnen we er spannende, mooie crossen van maken.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Net als bij de vorige vraag: moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat Astrid Verhoeven sterk zal presteren als je kijkt naar haar prestaties van afgelopen zomerseizoen. Voor de rest laat ik me graag verrassen!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb ook dit jaar (voorlopig) nog geen ploeg samengesteld, heb ik echt geen verstand van :-)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels