Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lukas Van Assche (DCLA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De provinciale kampioen van Vlaams Brabant 2014 (Seniors Mannen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Lukas Van Assche (rechts)
Lukas Van Assche (rechts)

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
*  Ik sukkelde een geruime tijd met een hardnekkige verkoudheid, maar daar ben ik sinds eind september eindelijk van af. Als werkende mens is het nog wat zoeken naar de combinatie tussen werk, trainen en vooral voldoende rust. Ik heb geen 9 to 5 job, dus ik werk regelmatig ook op avonden en in het weekend. Voordeel is dat ik in de winter overdag kan trainen tussen mijn werkuren door. Het grote nadeel is dan weer dat ik veel trainingen alleen doe en mijn loopteam van Wim Wouters zeker en vast mis! Maar op zondag knallen we weer allemaal samen in de bossen van Heverlee of langs de Leuvense Vaart. Daar geniet ik echt enorm van. Goed plannen is dus de boodschap dus.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Dit jaar zal ik regelmatig te zien zijn op de lange cross tijdens de Crosscup. Ook de Warandeloop Tilburg zal normaal op mijn programma staan. Maar de korte cross zal er zeker nog eens bij zitten!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop mijn mannetje te kunnen staan op de lange crossen. Meespelen voor de top 5 is veel te hoog gegrepen op de CrossCup, maar ik wil maar al te graag eens een goede uitslag lopen tussen de subtoppers. Bij de eerste 10 Belgen zou dus mooi zijn. Het parcours zal voor mij wel een grote rol spelen. Een snelle en technische omloop, dat is spek voor mijn bek!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik verwacht dat Dries Basemans, Thomas De Bock en de gebroeders Casteele zeker op de afspraak zullen zijn. Verder hoop ik dat Stijn Garain weer regelmatig aan de start kan komen en dat hij echt weer kan meedraaien zoals enkele jaren geleden.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Astrid Verhoeven zal weer sterk voor de dag komen denk ik. Bij de mannen kies ik voor 2 trainingsmakkers: Michel Basemans en Jan Wera. Niet dat zij vooraan gaan meespelen, maar ik verwacht van hen enkele mooi prestaties…

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Pieter-Jan Hannes (OLSE – 23m): een kanjer, kan je op rekenen!
* Almensch Belete (VAC – 25m): vaste waarde op het EK cross
* Floor Michielsen (ACHL – 7m), Astrid Verhoeven (LEBB – 12m), Dorian Boulvin (CABW – 4m), Simon Debognies (OEH – 12m) en Dieter (ADD – 8m) & Maarten Kersten (ADD – 5m): alles op de jeugd met deze ploeg
* Elise Scheerens (LYRA – 1m)en Lissa Van Lent (VOLH – 3m): 2 gokjes die het hopelijk goed zullen doen!
> Totale waarde van zijn team “Pif Paf Cross”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik schrijf steeds 5 ploegen in en betaal met plezier het inschrijvingsgeld. MegaSpike is een prachtig initiatief en dat wil ik graag op deze manier steunen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels